
به گزارش نوری از بهشت، برهان نوشت: رهبر انقلاب در بیانات خود در ششمین کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضهی فلسطین، با اشاره به مسئلهی فلسطین و دردورنجهای این ملت از سوی رژیم صهیونیستی، فرمودند: «هرگز نباید از اهمیت حمایت سیاسی از مردم فلسطین غافل بود که در جهان امروز از اولویت ویژهای برخوردار است. ملتهای مسلمان و آزادیخواه با هر سلیقه و روش، اما میتوانند در یک هدف گرد هم آیند و آن فلسطین و ضرورت تلاش برای آزادی آن است.»
در این یادداشت تلاش بر این است تا به برخی از دلایل درخصوص اولویت بودن مسئلهی فلسطین برای امت اسلامی توجه شود. خواسته یا ناخواسته جهان اسلام درگیر بسیاری از اتفاقاتی است که در آن به وجود آمده است. ظهور گروه تروریستی داعش ضربهای بر بخشی از سرزمینهای اسلامی بوده است. حکام فاسد، تمامیتخواه و مستبد نیز از جملهی این مصائب و مشکلاتی است که جهان اسلام در آن درگیر شده است. در این فضا، رهبر انقلاب بارها و بارها اشاره کردهاند که موضوع فلسطین بایستی در اولویت جهان اسلام قرار داشته باشد. اینکه چرا فلسطین اولویت جهان اسلام است، نیاز به بررسی دارد.
در طول هشت دههی اخیر، موضوع فلسطین و دفاع از کیان و هویت اسلامی آن، از مهمترین مباحث سیاسی جهان اسلام بوده است. اعلام آخرین جمعهی ماه رمضان به نام روز جهانی قدس توسط حضرت امام خمینی (ره) و انجام راهپیماییها و تظاهرات در نقاط مختلف جهان در این روز، علاوه بر اینکه گامی در مسیر وحدت و اتفاقنظر کشورهای مسلمان در دیگر مسائل دنیای اسلام بهشمار میرود، در تقویت هویت اسلامی ملت فلسطین نیز بسیار مؤثر بوده است. روز قدس هویت ملت مسلمان فلسطین را از هویتی ملیگرایانه به هویتی اسلامخواهانه تبدیل کرد و این موضوع باعث شد دستاورد مبارزه روزبهروز ملموستر و امیدآفرینتر شود.
مسئلهی فلسطین، درعینحال که بنا به تأکید مقام معظم رهبری، یکی از مهمترین مسائل جهان اسلام است، یکی از اساسیترین چالشهای سیاست خارجی استکبار جهانی نیز بهشمار میرود. ازاینرو نظام سلطه با ایجاد صهیونیسم در منطقه و بهرهگیری از دشمنی تاریخی یهودیان با اسلام، طرح و برنامهای را برای ایجاد تفرقه میان امت اسلامی دنبال کرده است. این در حالی است که قدس و فلسطین بهعنوان مسئلهای اعتقادی و هویتی در نبرد اردوگاه حق و باطل، همهی مسلمانان را کنار هم جمع میکند و فلسطین تنها جایی است که میتواند همهی گروههای مذهبی را به وحدت برساند.
انقلاب اسلامی و طرح مسئلهی فلسطین بهعنوان اولویت جهان اسلام
قبل از انقلاب اسلامی، اسلام از عرصهی نبرد فلسطین غایب بود و سران وابستهی کشورهاى عربى طى دهههاى گذشته، مسئلهی فلسطین را از اسلامیت جدا نموده و سعی کرده بودند به آن هویتی ناسیونالیستى و عربى بدهند. ولی انقلاب اسلامی ایران این حقیقت که اسلام تنها راهحل و مقاومت تنها مسیر برای مبارزه علیه صهیونیسم است را به قیام مردم فلسطین ارزانی داشت. بهتعبیری بزرگترین نوآوری انقلاب اسلامی ایران، احیای گفتمان اسلامی و تقویت هویت اسلامی موضوع فلسطین بهعنوان اصلیترین مسئلهی مسلمانان بوده است؛ چراکه خطر توسعهطلبیهای سیاسی و استعماری، رژیم صهیونیستی را برای کل منطقه روشن ساخت.
همچنین انقلاب اسلامی تأثیر عمیقی بر ملت مسلمان فلسطین در زمینهی بازگشت به آموزههای دین، امیدوار شدن به تواناییهای خود، الگو قرار دادن نظام اسلامی توسط مبارزان فلسطینی و شکلگیری گروههای جهادی (چون حماس و جهاد اسلامی) بهجای گذاشته است. در کنار این تأثیرات، ابتکار عمل اعلام روز جهانی قدس توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نیز سبب گردید که این روز به یک ابزار فشار بینالمللی علیه رژیم صهیونیستی مبدل شود و افکار عمومی جهانیان به مسئلهی فلسطین معطوف گردد و همچنین اذهان ملل مسلمان آزاده را به تفکر در ریشهکن ساختن این غدهی سرطانی ایجادشده در سرزمینهای اسلامی، مبارزه با نظام سلطه و رهایی از عقبماندگیهای موجود، رهنمون سازد.
با نگاهی به بیانات مقام معظم رهبری نیز درمییابیم که قضیهی فلسطین با وجود تهدیدات جدی در جهان اسلام، همچنان باید در اولویت جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام قرار گیرد، زیرا این امر ریشه در زیادهخواهی ایدئولوژیک صهیونیسم و مجری آن یعنی اسرائیل دارد. ازاینرو آرمان فلسطین اولویت جهان اسلام محسوب میگردد و همه بایستی در برابر اقدامات غیرانسانی که بر مردم فلسطین روا میشود، موضعگیری کنند و با پایمال شدن حقوق ملت فلسطین مخالفت خود را اعلام و هتاکیهای اشغالگران را محکوم نمایند.
از سوی دیگر متأسفانه برخی کشورهای مسلمان و همراه با سیاستهای نظام سلطه، نگاهی ابزاری به مسئلهی فلسطین دارند و از این طریق، تأمین اهداف و منافع خود را دنبال میکنند و همانطور که رهبر انقلاب بیان داشتند: «مقاومت این روزها با توطئهی دیگری نیز دستبهگریبان است و آن تلاش دوستنمایانی است که میکوشند مقاومت و انتفاضهی مردم فلسطین را از مسیر خود منحرف ساخته و آن را هزینهی معاملات سرّی خود با دشمنان مللت فلسطین بنمایند.» آنها فلسطین و آزادسازی فلسطین را توجیهی برای بقای خود ارزیابی کرده و بهعنوان عاملی مشروعیتآفرین در کشورهایشان به آن نگریستهاند و گهگاهی نیز در پاسخ به درخواستهای حقطلبانهی ملل تحت حکومت خود مبنی بر حمایت عملی و واقعی از آرمان فلسطین، بهصورت تبلیغاتی در این راستا گام برداشتهاند، ولی حقیقت آن است که برخلاف جمهوری اسلامی ایران، حمایت از مردم مظلوم و جنبشهای آزادیبخش فلسطین در صدر اولویتهای آنان جای نداشته و بهجای حمایت از رویکرد مقاومت، دست یازیدن به رویکرد سازش را مورد حمایت قرار داده و پیگیری کردهاند. نظام سلطه و رژیم صهیونیستی نیز از این غفلت استفاده کرده و همواره درصدد به حاشیه راندن مسئلهی فلسطین و قدس شریف و اختلاف و تفرقه در جهان اسلام برآمدهاند تا از این طریق انرژی مسلمانان را به درگیریهای درون جهان اسلام معطوف سازند و حاشیهی امنی برای رژیم صهیونیستی و رؤیاهای موهوم آن و همچنین تأمین منافع ناحق خود فراهم سازند.
چه اقداماتی برای از اولویت خارج کردن مسئلهی فلسطین صورت گرفته است؟
ضروری است به اقداماتی که نظام سلطه با استمساک به آن تلاش میکند مسئلهی فلسطین را از اولویت جهان اسلام خارج کند، اشاره شود. این مسائل از فرقهای و مذهبی شدن منازعات منطقه گرفته تا تبدیل کردن دشمن اصلی به شریک و شریک به دشمن اصلی را دربرمیگیرد.
1. جنگ مذهبی در منطقه
همانگونه که مقام معظم رهبری بارها فرمودهاند، سیاست آمریکا، صهیونیستها و استعمارگران این است که مسئلهی فلسطین به فراموشی سپرده شود.
نظام سلطه با ترفندهای مختلف و بهرهگیری از انواع روشها بهویژه تبلیغات پیچیدهی رسانهای سعی در جایگزینی موضوعات و مشکلات جدید در اذهان عمومی برای فراموشی آرمان فلسطین و اهداف عالیهی دفاع از آن دارد. استکبار جهانی و در رأس آن رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس با برنامهریزی خاصی تلاش دارند تا افکار عمومی مسلمانان را از سرزمینهای اشغالی به سرزمینهای اسلامی بکشانند. در سالهای اخیر، دشمن تلاش کرده است عامل مذهبی را به عامل اختلاف بدل کند و نگذارد کشورهای اسلامی با تشریکمساعی و برادری به اوج شکوفایی برسند. در این میان آنها کوشیدهاند با بحرانسازی در منطقه، از جمله ایجاد جنگ نیابتی در سوریه و عراق، قضیهی فلسطین را از اولویت جهان اسلام خارج کنند.
2. تهدیدسازی از ایران
یکی دیگر از اقدامات نظام سلطه و در رأس آن آمریکا در چند سال گذشته، تهدید نشان دادن ایران بوده است تا بدینوسیله تهدید ایران را در جهان عرب جایگزین تهدید اسرائیل سازند و این رژیم را بهعنوان بازیگری عادی و طبیعی در منطقه جلوه دهند. همچنین با راهاندازی داعش و مقابلهی گسترده با محور مقاومت در منطقه، سعی داشتهاند که با یک تقسیمبندی مضحک، دنیای اسلام را دشمن نزدیک جریان تکفیری تلقی و اسرائیل را دشمن دور آن قلمداد کنند. اعتراف صریح برخی مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه شرایط کنونی خاورمیانه به نفع رژیم اسرائیل بوده و این رژیم بیشترین نفع را از این شرایط برده است، شاهدی بر این مدعاست.
3. ایجاد منافع مشترک بین رژیم صهیونیستی و دولتهای کشورهای اسلامی
متأسفانه در کنار اقدامات غیرانسانی و ویرانگر رژیم صهیونیستی و حمایت استکبار جهانی بهویژه آمریکا از این رفتار ظالمانه، تعدادی از دولتهای کشورهای اسلامی خواسته یا ناخواسته در کنار جبههی استکبار ایفای نقش میکنند. آنها نهتنها از آرمان فلسطین و مظلومین فلسطینی حمایت نمیکنند، بلکه از هرگونه تصمیمگیری و حمایت جمعی علما و اندیشمندان کشور خود در دفاع از مقاومت فلسطین نیز به روشهای مختلف جلوگیری میکنند.
با همهی این توطئهها و سنگاندازیهای نظام سلطه، میطلبد که علما، مقامات و نخبگان کشورهای اسلامی فارغ از گرایشهای مذهبی و با تأکید بر اشتراکات و همچنین درک صحیح اهداف آن نظام و رژیم صهیونیستی، تلاش نمایند از به حاشیه رفتن مسئلهی فلسطین بهعنوان مسئلهی اول جهان اسلام، جلوگیری نمایند تا مسئلهی قدس شریف و فلسطین بهعنوان مهمترین دغدغهی جهان اسلام، همچنان سمبل همبستگی و نقطهی ثقل وحدت امت اسلامی در رویارویی با رژیم اشغالگر قدس و نمادی از مقابلهی مسلمانان و مستضعفان جهان با طرحهای استکباری باشد.
سیاست ایران در قبال مسئلهی فلسطین
در دیدگاه نظام جمهوری اسلامی، مسئلهی فلسطین نه یک موضوع جهان عرب، بلکه موضوع جهان اسلام است. تعیین روز قدس در جمعهی آخر ماه رمضان توسط امام خمینی (ره) بهمنظور یادآوری این امر بود که دولت صهیونیستی هیچ راهحلی جز زور نمیشناسد و تنها با سلاح مقاومت است که قدس شریف آزاد میشود. تجربهی تاریخی نیز نشان داده است که مسئلهی فلسطین در پشت میز مذاکره حل نشود و کمترین اثر جریان سازش که استکبار جهانی آن را طراحی کرده، خروج رژیم صهیونیستی از بحران مشروعیت است.
جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده است که هرگز وظیفهی خود در قبال حمایت از مردم فلسطین و دیگر ملتهای مظلوم را فراموش نکرده و در حمایتهای خود نیز هرگز نگاه قومی و مذهبی نداشته است. رژیم صهیونیستی نیز بهتر از هر کسی میداند که اگر ایران از حمایتهای خود از آرمانهای ملت فلسطین دست بردارد، این رژیم در کوتاهترین زمان ممکن میتواند بقیهی اراضی فلسطینی را نیز کاملاً اشغال کند و باقیماندهی فلسطینیها را نیز راهی سرزمینهای عربی نماید.
قضیهی فلسطین، فاجعهای بزرگ و دارای ابعاد مختلف ملی، قومی، اسلامی و انسانی است. هیچ مسلمان و انسان آزادهای نمیتواند نسبتبه فجایع انسانی که در فلسطین روی میدهد، بیاعتنا باشد. بنابراین هرچقدر به مسئلهی فلسطین توجه شود، اتحاد در جهان اسلام بیشتر میشود و حساسیت شرایط منطقه و کشورهایی چون سوریه، لبنان و عراق نیز نباید انحرافی در مسیر توجه به قضیهی فلسطین ایجاد کند و خوشبختانه مسئولان ایران و مقام معظم رهبری کماکان مسئلهی فلسطین را در اولویت میدانند. لذا ضرورت دارد راهبرد اصلی مسلمانان نیز اولویت دادن به این موضوع برای خروج از دوران فتنه و پروژهی تروریستسازی باشد.
فرجام سخن
رهبر انقلاب یک بار دیگر اظهار داشتند که مسئلهی فلسطین باید در اولویت جهان اسلام قرار داشته باشد. این بیانات را از جهات مختلف میتوان مورد بررسی قرار داد. از یک منظر میتوان بیان داشت که چرا این مسئله تبدیل به اولویت جهان اسلام در منظومهی فکری رهبران انقلاب اسلامی از جمله امام خمینی و رهبر انقلاب شده است. از جهت دیگر میتوان موضوع فلسطین را با توجه به سیاستهای نظام سلطه در تلاش برای از اولویت خارج کردن، مورد بررسی قرار داد. اشاره شد که سیاستهای نظام سلطه برای رسیدن به جایگاهی که در آن فلسطین دیگر در اولویت نباشد، چه چیزهایی بوده است. آنها از قرار دادن ایران بهعنوان دشمن سیاسی و ایدئولوژیک کشورهای منطقه استفاده کرده و تلاش میکنند با ایجاد جنگ مذهبی بین شیعه و سنی، آرمان اولویت فلسطین در جهان اسلام را تبدیل به یک رؤیا در سیاست خارجی کشورهای مسلمان کنند.
راهکارها
در راستای اینکه مسئلهی فلسطین بهعنوان اولویت اصلی در تمامی جهان اسلام قلمداد شود، راهکارهای زیر پیشنهاد میشود:
- بهرهگیری از نقش ویژهی رسانهها در تمامی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و اطلاعرسانی در سطح منطقه و جهان در جهت پشتیبانی و روشنگری مسئلهی فلسطین و قدس شریف و اینکه مقاومت تنها گزینهی مقابله با نظام سلطه و رژیم صهیونیستی است.
- برگزاری نشستها و گفتوگوی علمای همهی مذاهب اسلامی در راستای بازگشت به مشترکات و خنثیسازی طرحهای تفرقهانگیز در جهان اسلام که در قضیهی فلسطین بهخوبی نمود دارد.
- تشکیل صندوقی با مشارکت مالی تمامی کشورهای اسلامی برای حمایت از مقاومت فلسطینیان و سایر مسائل اساسی جهان اسلام.
- قرار دادن سرزمین فلسطین و قدس شریف بهعنوان یک اصل مشترک بین تمامی کشورهای اسلامی و یکی از محورهای انسجام اسلامی.
- تأکید بر مسئولیت همگانی در این زمینه که آرمان فلسطین یک موضوع فلسطینی نیست، بلکه آرمانی عربی و اسلامی و انسانی است که هر فردی در این دنیا مسئولیت آن را بر دوش میکشد؛ چراکه نشاندهندهی مبارزه با ظلم و تجاوز و اشغال است.
درباره :
متفرقه ,
سیاسی ,

در صورت خرابی فایل ، گزارش دهید
برچسب ها :
نوری از بهشت ,
چرا مسئلهی فلسطین باید اولویت جهان اسلام باشد؟ ,
تبیین بیانات رهبر انقلاب در کنفرانس حمایت از انتفاضه ,
تاریخ : سه شنبه 10 اسفند 1395 زمان : 16:42 |