

مدیریت معنوی، دل پاک و حجاب زنان
(spiritual management, Clean Heart & Women,s hijab)
سخنرانی بسیار علمی استاد صاحبدلیان در همایش بین المللی «مدرن اندیشی سنتی و مساله حجاب!»
اشاره: همایش سرتاسری «مدرن اندیشی سنتی و مساله حجاب!» چندی پیش در یک سالن خیلی بزرگ با حضور تعدادی از نخبگان زیبا و جذاب دانشگاهی کشور برگزار شد. در این همایش که با باقالی پلو با بیفتک، ماهیچه، و سلطانی توأم بود، علاوه بر اساتید مطرح و غیر مطرح دانشگاه های کشور و خارج کشور، حضرت استاد صاحبدلیان سخنرانی کردند. موضوع این سخنرانی که طبق معمول باعث ایجاد حیرت و بهت در میان حضار گردید، پیرامون مدیریت معنوی بر دل های پاک زنان و استغنای از حجاب ظاهر بود که فصلی نوین را در مدیریت راهبردی فرهنگ در کشور و عالم هستی گشود.
شما مخاطب معصوم و بیگناه را به خواندن متن پیاده شده این سخنرانی دعوت می کنیم.
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین و ما کنا لنهتدی لولا ان هدانا الله الذی جعلنا من المتمسکین...!؟
برآنم که در این جمع بسیار صمیمی و معنوی با شما اساتذه دوست داشتنی گفت و شنودی بنمایم و حرفهایی را که در دل دارم بر زبان جاری سازم. عرصه فرهنگ عرصه ای است بس خطیر. چندان که عقاب پر بریزد و ناقص شود. و از آن صعب تر مدیریت در این عرصه است که کار هر بز نبوده و گاو نر می طلبد! همانطور که می دانید فرهنگ عبارت است از مجموعه ای از آداب، رسوم، سنن، پارادایم ها، مبانی و مبادی، گروه های دوستی و رفقا! و در یک کلام apistimocalculitation porporates!که این موضوع التزاماتی گوناگون وتصور ناپذیر به مدیریت فرهنگی تحمیل می کند. در فرهنگ ایرانی و اسلامی مقولهای که دارای اهمیت فراوان دارد «معنویت» یا همان «spirituality» است. معنویت همانطور که کوروش عزیز و کبیر! می گوید برای هر درد بی درمان دواست. که البته شما می دانید که اسلام نیز نظر کوروش جان ما را تایید کرده است. لذا ما معتقدیم با داخل کردن معنویت در مناسبات مدیریتی در عرصه فرهنگ تمامی مشکلات فرهنگی یک شبه و یا نهایتا یک ساله گورشان را گم خواهند کرد! حال چه نسبتی میان این ترکیب مدیریتی و حجاب زنان در جامعه وجود دارد؟ خب اینکه جوابش روشن است. اجازه بدهید سوآل را با بیان یک مثال پاسخ دهم.
زنی وارد یک مغازه مانتو فروشی(manto story) می شود و از فروشنده تقاضای یک مانتوی بلند و گشاد می کند. فروشنده و مشتریان حاضر در مغازه نیز با تعجب و چشمان گشاد(Goshad eyes) به او خیره شده و به او می گویند که دیگر کسی از این مانتوها تنش نمی کند. زن از مغازه خارج شده و به استوری دیگری می رود و همین رویه در استوری های دیگر پشت سر هم ریپید می شود.
زن نیز سرخورده(eating head) شده و با حالتی نهیلیستی به خانه مراجعه می کند و مساله را با همسرش در میان می گذارد. همسرش نیز که اتفاقا از مدیران زبده(zobbde) عرصه اسپریچوال منیجمنت است به او پیشنهاد می کند که وقتی نمی تواند فضای موجود را تغییر دهد، خود را تغییر داده و با رویکردی جدید به محیط و مسائل اطراف بنگرد. یعنی مانتوهای تنگ و کوتاه را استفاده کند اما بیش از پیش روی معنویت خود و پاکی دلش کار کند.
جالب است بدانید که در این زمینه ژاک مورینیو فیلسوف شهیر پرتغالی ابداعات گسترده ای انجام داده است که من همین جا از نخبگان زیبای حاضر در جمع می خواهم که به بررسی نظرات و دیدگاه های این فیلسوف شهیر و خوشمزه (خنده حضار) همت بگمارند. متأسفانه باید گفت در کشور ما نهادهای فرهنگی هرگز نتوانسته اند این وظیفه را به طور سامانمند انجام دهند و تلاش هایی هم که صورت گرفته شده است موردی و «hardambil» بوده است. اما این نوید را هم به شما مدیران حاضر در صحنه می دهم که بنده در حال آماده سازی طرحی هستم كه با اجرای این طرح عظیم و معنوی دیگر اجازه نخواهیم داد بعضی افراد با روش های نادرست و کج اندیشانه(Kaj Thoughtness) به تحمیل نظرات دگم و بی منطق خودشان در عرصه پوشش به بانوان محترم و زیبای ما بپردازند. (سوت حضار و نخبگان زیبا... استاد دوستت داریم، استاد دوستت داریم). ممنون از اظهار لطف شما. این تقدیر ناگزیر ماست. خوب، بنده باید هم اکنون به سمینار بین المللی نقش صلوات در ازدیاد عمر، و از آنجا به اولین کنگره کانسپچوال آرت و نقش آن در جهانی سازی فرهنگی و از آنجا به همایش تولید علم دینی در بستر هیئات مذهبی و بعد از آن به همایش بررسی همایش های برگزار شده در سال جاری و از آنجا به منزل بروم. لذا با عذرخواهی از شما عزیزان شما را به ادامه سمینار دعوت می کنم.
منبع: هفته نامه 9 دی شماره 114