

نقد و بررسی بازی 1979 Revolution Black Friday
در شماره گذشته از این مقاله، به بررسی پیشنه سازندگان این بازی که با عنوان «انقلاب 1979» وارد بازار شدهاست و همچنین گرایشات فکری سرمایهگذاران و دستاندرکاران تولید آن پرداختیم.
در این شماره می بینیم که داستان بازی از چه قرار است:
بازی با روایت ماجرای سفر خبرنگار جوانی به نام رضا شیرازی از آلمان به ایران آغاز می شود. وی که از خانواده ای مرفه و وابسته به رژیم شاهنشاهی است (برادر او حسین، از مأموران ساواک است) به یکباره خود را در جریان انقلاب می بیند و به تشویق دوستش بابک آزادی، وارد تحرکات انقلابی می شود.
از طرفی پسر عموی وی، علیرضا شیرازی هم در جریان انقلاب به سازمان مجاهدین پیوسته و قصد دارد تا رضا را تشویق به جذب در این سازمان نماید. در این بین، رضا با گروه های فعال انقلابی دیگری نظیر، مذهبیون، توده ای ها، کومونیست ها و ملی گرایان نیز مواجه شده و در کشمکش های آن ها مبنی بر حقانیت خود و سهم خواهی از آینده انقلاب، جهت گیری هایی (نه چندان موثر) می نماید.
در ادامه، رضا به هسته مدیریتی انقلاب! به رهبری دختری توده ای به نام بی بی گلستان (که متشکل از همه گروه هاست) راه پیدا می کند و در آنجا به عنوان یکی از اعضا پذیرفته می شود.
* نام بی بی گلستان به شدت یادآور نام ابراهیم گلستان، کارگردان و نویسنده عضو حذب توده است که فامیل واقعی وی "تقوی شیرازی" است و استفاده از فامیل شیرازی برای شخصیت اصلی هم می تواند برداشتی از همین نام باشد.
اعضای گروه، پس از گردهمایی مخفی خود، تصمیم به تجمع و تظاهرات در میدان ژاله می گیرند و روز جمعه همگی در میدان گرد هم جمع می شوند. اما با دخالت نیروهای امنیتی، این تجمع به خشونت کشیده شده و عده زیادی از مردم به خاک و خون کشیده می شوند و بدین ترتیب، واقعه جمعه سیاه رقم می خورد...
ادامه مقاله در اینجا ببینید