

وقتی موسسههای آموزش زبان، تغییر سبک زندگی را هدف قرار میدهند...
در شماره گذشته از مقالات پیش رو به برخی از نکات و مسائل مربوط به سیستم آموزشی HEADWAY اشاره نمودیم و آن را از لحاظ محتوا و طراحی مورد بررسی قرار دادیم.در این شماره در نظر داریم چند سیستم آموزشی دیگر زبان که امروزه در کشور ما رواج پیدا کردهاست را ارزیابی نماییم.
در حال حاضر یکی از کتاب های روز آموزشگاه ها در رده های سنی جوان مجموعه American English File است که توسط دانشگاه آکسفورد نگارش شدهاست.
در مرحله اول نگاهی به محتوای روی جلد این کتاب ها می اندازیم.
همینطور که مشاهده می کنید تصویر روی جلد این کتاب میوه هایی هستند که شاید سوالی به وجود آورد که این چه اشکالی دارد؟
این تصویر جدید روی جلد این کتاب است.
تصویری از یک دایره منظم که مردم همه از یک مرکز پیروی می کنند. حال بد نیست نگاه مختصری به محتوای آموزشی این کتاب برای رده سنی نوجوانان و جوانان بیاندازیم.
در این بخش خانواده ایی وجود دارند که برای نگه داری از فرزندشان با پرستار تماس گرفتند تا بتوانند در شب با آسودگی به کافه تریا بروند.
قسمت کانورسیشن کتاب بین یک پسر و دختر که در کلاس این موضوع به صورت رول پلی آموزش داده می شود
یعنی یکی از دانش آموزان نقش Ellie و دانش آموز دیگر نقش Matt را برای رو خوانی بارها و بارها تکرار می کنند
محتوای این بخش از کتاب اتفاقاتی است که در کافه تریا و رستوران ها برای پیدا کردن و تجربه عشق استفاده می شود.
به کلماتی که با رنگ زرد توسط طراح کتاب مشخص شده دقت کنید. کلماتی با معنی ( تیکه انداختن – صحبت های کوتاه – بالا و پایین کردن ابرو و .... ) و آموزش هایی از این قبیل که فقط به منظور یادگیری زبان نیستند.
استفاده از فرهنگ و پوشش های ناسالم در مباحثی مانند مد و لباس در محتوای کتاب. این کتاب های آموزشی امروز در تمامی آموزشگاه ها در حال تدریس شدن هستند و هیچ رده سنی از نفوذ فرهنگی آن ها دور از دست نیست. امروز با توجه به پیشرفت
کردن تکنولوژی و زیاد شدن رسانه های دیجی تالی تمامی این فرهنگ های نادرست با سرعت هرچه تمام تر در اختیار مردم قرار میگیرند به گونه ایی که در بیشتر آموزشگاه ها و حتی دانشگاه ها می توانیم شاهد این موضوعات باشیم.
این روز ها آموزشگاه های بسیاری برای تامیین در آمد خود اقدام به برقراری کلاس های مختلت می کنند کلاس هایی که میانگین
رده سنی آنها بین 16 تا 18 سال هستند. طبق آمار بدست آمده از برخی از مراکز آموزشی تا حدود زیادی دوستی های نادرست و بدون کنترل خانواده ها در حال شکل گرفتن هستند به گونه ایی که این به یک اعتماد به نفس برای دختران و پسران تبدیل شده است که می توانند بدون بروز هیچ خطری از فرهنگی که به آن ها آموخته می شود استفاده کنند و با یک نا امنی آموزشی و سپس یک نا امنی فرهنگی و با نا امنی فرهنگی یک نا امنی اجتماعی به وجود آورند.
آثار نا مطلوب این آموزشهای نادرست و ایجاد انگیزه برای انجام آن را می توانیم هم اینک حتی در کلاس های دانشگاهی زبان
انگلیسی مشاهده کنیم.
تصویری از یکی از کلاس های دانشگاه آزاد اسلامی – رشته مترجمی زبان انگلیسی
اینجا ذهن آماده روشنفکری شده و فرهنگی نابجا شکل خواهد گرفت. فرهنگی که شاید کلی روی آن بحث شد تا کشوری مانند ترکیه که از نظر آداب و رسوم سنتی بیشترین شباهت را با ایرانی ها داشت ( انتخاب اسم – سبک غذا – شباهت صورت و ظاهر افراد – موسیقی – مذهب و ...) مورد انتخاب این شبکه های فرهنگ ساز ماهواره ایی شود.
هزینه هایی که بیش از8 میلیارد دلار برای آن استفاده می شود.
نگارنده: ساسان فخیمی (مدرس زبان انگلیسی)
مقاله/ موسسههای آموزش زبان ، مجریان جنگ نرم(1)
مقاله/ موسسههای آموزش زبان یا مجریان جنگ نرم(2)+تصاویر
منبع: جنبش مصاف